Zetduiveltje

Het zetduiveltje heeft ons parten gespeeld bij drukken van het Clubboek 2019.
De laatste bladzijde, zie pagina 64 en verder, van het reisverslag, geschreven door de familie van der Vegt is helaas weggevallen. Onze excuses hiervoor.
Onderstaand de aanvulling op het artikel:

 

Blokzijl is natuurlijk een leuk stadje met gezellige drukte op en rond het water.  Toch de volgende dag weer verder, door o.a. de Heuvengracht en de Kalenbergergracht. Na de brug leggen we even aan zodat Jurre de poten kan strekken en doen wat hij dan meestal ook moet doen.  Het is erg druk met tegenverkeer (Sneekweek bezoekers die terugkeren?). We komen zeker 30 á 40 boten tegen. Aan de andere kant van de Linthorstsluis alleen al liggen zo’n 15 boten te wachten. Dan verder de Tjonger op waar we op een Marrekrite overnachten. Het weer is nu veel minder mooi, flinke regen en wind.

De volgende dag over de Engelenvaert, Heerenveen en Akkrum naar de Peanster Ie. Op zoek naar een beschutte plek aan hogerwal om verder vandaag te blijven worden we overvallen door een zware bui met heel harde wind. Er komen hoge golven die we recht van achteren hebben, maar de boot heeft er geen last van. Verderop zien we een zeilboot waarvan het grootzeil gescheurd is. Geen van de Marrekrites aan het meer komt nog in aanmerking. We varen dan de Kromme Ie in en gaan in de stromende regen aan de eerste plek liggen. Het is daar relatief rustig en er komen nog een paar spectaculaire luchten over met bijbehorende regenbuien en onweer.

 

De volgende dag, zaterdag 11 augustus 2018, leggen we de laatste etappe af naar Leeuwarden. De tocht via De Veenhoop, Eernewoude en Warten levert geen bijzonderheden op, of het moesten twee jongens in een huursloepje zijn, die -net als wij  onder het vaste deel van de Greunsbrug door willen varen- bedenken dat ze daar onder de brug wel even kunnen schuilen voor de regen. Even vol in de remmen en op de toeter dus, maar na wat gestuntel maken ze de weg weer vrij.

In totaal zijn we 6,5 week weggeweest, waarin we 773 km. gevaren hebben. Dat is voor ons doen niet al te veel, maar we zijn meer dan andere jaren langer op één plek blijven liggen. Al met al weer een prima vakantie (ook al werken we beiden niet meer, we noemen het vaak nog steeds zo), met onze nieuwe huisgenoot en opvarende Jurre.

 

Zetduiveltje
Schuiven naar boven