Voorjaarstocht 23 juni 2018

Voorjaarstocht 23 juni 2018

 

Afgelopen zaterdag stond de traditionele Voorjaarstocht op het programma.
De activiteitencommissie bestaande uit Jos Stuurhaan, Tjalling de Jong, Coen en Joop de Graaf hadden er deze keer voor gekozen om de dag door te brengen in onze eigen culturele hoofdstad.
Om 10.00 uur vertrokken we met de praam via de Potmarge: wat een prachtig gebied midden in de stad, naar de 26e verdieping van de Achematoren. Op grote hoogte was het uitzicht fenomenaal: zelfs de Waddeneilanden waren zichtbaar.
Daarna gaven de “gelegenheidsgidsen” Joop en Gerard de Graaf de deelnemers inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied binnen en rondom de Blokhuispoort.
Wat een schitterend bouwkundig project waarbij een leegstaande gevangenis wordt omgetoverd naar een levendig, aantrekkelijk gebied binnen de stad. Het mag wat kosten maar het eindresultaat mag er straks ook zijn.
Voordat we met de Cityrain een rondrit maakten door de stad genoten de deelnemers van een heerlijke lunch.
Tijdens de rondrit werden de deelnemers via een headset geïnformeerd over de bezienswaardigheden van onze mooie stad.
Om 14.15 uur werden we door twee ervaren gidsen opgewacht voor een stadswandeling. De groep werd opgesplitst en lopend verkenden we onze mooie stad. Wat wisten Els en Botsy, gidsen van het Historisch Centrum Leeuwarden, ons veel te vertellen. Leden die dachten veel te weten van onze stad ( steegjes, gebouwen etc.) namen kennis van zaken waarvan ze het bestaan niet wisten.
Om circa drie uur kwamen we aan bij restaurant Spinoza en werden we door het team van bestuurslid Corné van de Erve getrakteerd op een borrel met hapjes.
Daarna vertrokken we vanuit de Bierkade ( Kelders ), wederom met de pramen van ons lid Gosse Hiemstra, via de stadsgrachten richting ons clubhuis “de Kajuit” waar gezamenlijk, na een borrel, een Chinese maaltijd werd genuttigd.
Om 19.00 uur werd de dag afgesloten door onze voorzitter Gerard de Graaf,  die de activiteitencommissie complimenteerde met deze perfect organiseerde dag waarbij ook het weer ons zeer gunstig was gezind.

Voorjaarstocht 23 juni 2018
Schuiven naar boven