Veilig op het water

Veiligheid aan boord en in de haven is erg belangrijk. Dat is belangrijk voor uzelf maar ook voor anderen op het water en in de haven.

Op de website van Varen doe je samen kun je veel onderwerpen vinden die het varen een stuk veiliger maken en het gedrag van andere vaar deelnemers uitgelegd.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is in onze haven een WA verzekering verplicht om een ligplaats in onze haven te kunnen krijgen.

Brand aan boord

Niemand wil brand aan boord. Daarom is het belangrijk om regelmatig onze installatie op lekkage en beschadigingen te controleren en regelmatig gas slangen die over datum zijn te vervangen. Om het risico op brand te verminderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van brandbare stoffen en elektrische apparatuur aan boord. Verzekering technisch is het verplicht om een goedgekeurde brandblusser aan boord te hebben. Leden van de LWS kunnen deze keuring jaarlijks laten doen. Hierna kunt u weer een jaar met een gerust hart het water op met een goede brandblusser.

Het is verplicht om een brandblusser aan boord te hebben. Deze dienen jaarlijks gekeurd te worden. Als u lid bent van de LWS dan krijgt u hiervoor een uitnodiging om uw brandblusser aan te bieden voor de keuring. Hierna kunt u weer een jaar met een gerust hart het water op met een goeie brandblusser. Kijk ook op uw brandblusser waar hij voor bedoeld is.  En als er toch een brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen.

Dit kunt u lezen in de brochure die u via de link kunt downloaden en veel informatie geeft over brandblusser en het gebruik hiervan.

brandveiligheid-aan-boord-preventie

Ook een goede gas installatie is van belang om brand te voorkomen.

gasveilig

Maar ook electra aan boord verdiend aandacht. Een niet goed functionerende elektrische installatie veroorzaakt storingen en brand gevaar.

elektra-aan-boord

 

Schuiven naar boven